Öde i Östtyskland

Fredag, 28/06 - 2013


De senaste dagarna har vi cyklat från Berlin till Dresden. Det har regnat, det har svettats och sen har det regnat ännu mer. Direkt efter Berlin märkte vi av översvämningarna som vi har hört så mycket om. Varenda pöl, bäck, flod och sjö lyckades nå våra cykeldäck. Vet inte hur många timmar vi har spenderat på leriga, öde skogsvägar och försökt ta oss runt vattenmassorna. Det gick tom så långt att när vi cyklade längs en landsväg med vattendränkta åkrar runt om så blev vi omkörda av en båt i diket bredvid. En till sak: Vatten + skog = mygg. Vi är sönderbitna..


Förutom översvämningarna har vi märkt hur öde denna del av Tyskland är. By efter by och inga människor. Inga affärer och inga restauranger. Det fick vi erfara i onsdags då det var tänkt att vi skulle äta lunch. Minst 10 byar och 4 timmar senare hittade vi utsvultna och trötta något att äta. Läxa: Ha alltid extra mat i packningen. Men tydligen så är dessa delar av Tyskland kända för att vara just öde och tråkiga. Vi träffade ett ungt par i Bad Liberwerda som tyckte vi var helt udda som besökte just detta området av Tyskland. Men vi tycker faktiskt inte att det är så farligt, lite småball ändå.


Just nu är vi som sagt i Dresden. En mycket vacker och cool stad. Blandning mellan Berlins urbana stil och klassisk barock. Det enda negativa är egentligen de fulla och jobbiga fyrtioårskrisande tyskarna på vårt hostelrum. Om 3 dagar är vi i Prag och det kommer bli grymt.


PS. Glöm inte att vi finns på instagram: flyktfrancharter


/Edvin och Kalle


Man märker fortfarande av översvämmningarna i Dresden

comments powered by Disqus