Nepal och Manaslu


Hej igen, ett tag sedan sist!


Vi är i Nepal! Det fantastiskt vackra och trevliga Himalaya. För drygt en vecka sedan anlände vi till huvudstaden, Kathmandu. Genuint trevliga människor och turister mer lika oss i äventyrslystnad. Även spännande att se en kultur vi aldrig smakat på förut.


Under veckan har vi hängt med ett gött gäng. Cockneytalande Luke, dansken Emelie, galna gubben Koko Shin, roliga kanadensiska cyklisten Charles och hans jordnära vän Murdock. Koko Shin är cool. Han var med och uppfann datormusen, sålde sin fabrik och nu har han äventyrat runt i 20 år. Bl.a. bestigit Mount Everest och cyklat runt halva jorden. Nu är han 65 och still going strong.

Vi har tillsammans druckit öl, utforskat staden och sovit under stjärnorna på hostellets takterass. Väldigt deg. Så deg att vi ville ha lite mer äventyr.


Så imorgon skall vi allihop gå ut och trekka (vandra) i 22 dagar runt världens åttonde högsta berg, Manaslu. Högsta passet som vi skall passera ligger på 6000 meter. Utan porter (bärare) och med 17 kg packning var kommer det att bli en riktig utmaning.

Efter en skitig bussfärd på höga höjder är vi framme vid startpunkten. Tältet är uppe och det är färdiglekt med by'ns barn.


Imorgon drar vi!/Kalle och Aquaman


Tältplats för natten och fotboll med byns barn

Goaste gänget i en alldeles för liten taxi!!

Ett av många tempel i Kathmandu

comments powered by Disqus