Ridning och underjordiska städer


Hallå där alla goa och glada bloggföljare!

Vi är återigen i Istanbul. Vi var här för snart en månad sedan nu och även fast staden är fruktansvärt trevlig börjar vi bli lite mätta på kebab, poliser och raki. Som nämnt i förra inlägget har vi haft stora problem med våra Indiska visum (därför vi har varit tvungna och komma tillbaka hitr och inte cykla vidare), men tror oss nu se ljuset i problemtunneln. På torsdag skall vi hämta våra förhoppningsvis godkända visum och bara några dagar efter cyklar vi mot Indien!


Men något vi tror att vi vet är att våra cyklar skall rulla från Katmandu, längs med Himalaya, till delstaten Sikkim och staden Darjeeling i Indien  för att sedan cykla ned längs Indiens östra kust. Från Sri Lanka försöka muta ett lastfartyg att ta med oss till Malaysia/Thailand och sedan försöka trycka oss igenom sydostasiens mygginfestade djungel. Mycket som kan gå fel, men vem bryr sig. Yolo


Det har varit en lång väntetid fram till vårt visummöte. Såpass långt att vi valde att cykla från Istanbul till Cappadocia medans vi väntade. I Centrala Anatolien ligger detta konstiga, men vackra landskap. Erosion och ett flertal vulkaner har skapat djupa floddalar fyllda med stenpenisar pekandes mot himmelen. Ni får se på bilderna helt enkelt. Väl på plats passade vi på att rida, mountainbike:a och vandra. Hur grymt som helst, speciellt ridningen hehe. Det mest spännande på vår vandringsvecka var då vi spontant fick agera sjukvårdspersonal för en liten man som hade ramlat ned för ett stup. Tillsammans med ambulanspersonalen löpte vi till platsen och hjälpte den lille kinesen på båren. Han blundade och sa inte ett ord. Vi trodde att det värsta hade hänt. Men helt plötsligt, omringad av folk som bar båren ned från berget, utbrast han "Hurt rittle bit in my foot". En djup suck och ett leende spred sig över hjälpteamet. Från och med då vill Edvin att Kalle skall kalla honom Aquaman.


Håll tummarna för att visumet godkänns och vi saknar er där hemma.

Tack och hej.


/Kalle och Aquaman


Aquaman och jokern

i-ha i-ha

En av många underjordiska kyrkor i området.

comments powered by Disqus